woensdag 15 juni 2022

Disclaimers verminderen aansprakelijkheid en beschermen je eigendom

 

Disclaimers verminderen aansprakelijkheid en beschermen je eigendom





    Het lijkt ballast, maar goede disclaimers zijn van belang;

    Aansprakelijkheid kan heel veel gezeur opleveren;

    Je eigendom van je e-boek is het waard om het te beschermen.


Aansprakelijkheid? Daar houd ik niet van!
Aansprakelijkheid? Daar houd ik niet van!



Wat is een disclaimer?

Omdat je altijd het risico loopt dat mensen onbedoeld gebruik van de verstrekte informatie gaan maken, is het verstandig de aansprakelijkheid expliciet af te wijzen. Zogenaamde disclaimers in boeken / nieuwsbrieven en dergelijke kunnen helpen om je juridische positie te verbeteren.

Hier onder staat een voorbeeld van een dergelijke disclaimer die zonder meer te gebruiken is, als je met een paar punten rekening houdt.

Het gebruik van deze disclaimer

De naam waaronder je werkt vul je in op de *** in de tekst.
Het mag duidelijk zijn dat waar nu het jaartal 2021 opgenomen is, dit vervangen moet worden door het jaar waarin in je boek of e-boek op de markt komt.

Ook is het aan te raden expliciet te vermelden, wat derden al dan niet met je e-boek of boek mogen doen.

Al deze punten zijn te regelen door de onderstaande tekst in je boek op te nemen, bij voorkeur op blz. 3. Blz.1 is dan de cover en blz. 2 een titelpagina. Een inhoudsopgave komt dan op blz 4.





Disclaimer

Juistheid informatie
De in dit boek verstrekte informatie wordt door “***” en haar toeleveranciers met zorg samengesteld, doch voor de juistheid en volledigheid daarvan kan noch door “Jetjes en Team Jetje”, noch door de toeleveranciers  worden ingestaan.

Doel en beperking informatie

*** leveren diensten, waarbij inbegrepen dit boek, met opleiding, kennisvergaring en -verspreiding als enige doel. Alle gegevens komen uit bronnen die betrouwbaar geacht worden, maar correctheid en compleetheid kunnen nooit gegarandeerd worden.  Ook gegevens die bekend zijn geworden na de copyrightdatum zijn niet in het boek opgenomen

Aansprakelijkheid
Zowel de auteur(s) als de uitgever kunnen niet aansprakelijk worden gesteld, in welke vorm dan ook, voor enige vorm van direct of indirect geleden schade, veroorzaakt door het opvolgen van ideeën of suggesties uit dit boek. Indien men er enige actie op wil nemen, wordt inschakeling van deskundige hulp zeker aanbevolen.
Door verder gebruik te maken van dit boek wordt men geacht met deze voorwaarden akkoord te zijn.

© Copyright *** 2021
De in dit boek afgebeelde gegevens, waaronder begrepen teksten, foto's, illustraties, grafisch materiaal, (handels)namen, logo's, waren- en dienstmerken, zijn eigendom van *** en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. De hiervoor genoemde rechten gaan op geen enkele wijze over op (rechts)personen die dit boek hebben verkregen.

Niets uit dit boek mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotoafdrukken, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van ***




 

Vrij te verspreiden boek


Bij een e-boek dat vrij verspreid mag worden, kunnen we de laatste alinea vervangen door de volgende:

Dit boek is vrij te verspreiden.
De bezitter van dit boek heeft toestemming om dit boek in ongewijzigde vorm te verspreiden, zolang dit gratis en zonder enige tegenprestatie gebeurt. Zodra er enige wijziging wordt aangebracht, is de bovenstaande copyright verklaring onverminderd van toepassing.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com 



 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten